Rutes turítiques

Rutes cicloturístiques:

Llubí- Sineu- Sant Joan- Montuïri- Randa- Cura- Randa- Algaida (40 km aprox.)

Algaida- Castellitx- Randa- Montuïri- Porreres- Vilafranca- Es Calderers- Sant Joan- Algaida. (55km aprox.)


Llubí- Sineu- Sant Joan- Montuïri- Randa- Cura- Randa- Algaida (40 km aprox.)

Sortim de Llubí en direcció Inca (MA-3440), i a 500 metres voltam a l'esquerra a l'encreuament, en direcció Sineu (MA-3511). Al final d'aquesta carretera arribarem a l'encreuament amb la carretera Inca-Sineu (MA-3240), l'hem de travessar en línia recta, per a continuar cap a Sineu.

Arribarem a l'encreuament amb les vies del tren i voltam a l'esquerra pel carrer de la Tramuntana. Seguim tot recte pel carrer de l'Estació, passam el desviament de la carretera MA- 3300 i continuam el camí fins a trobar un desviament a l'esquerra en direcció Sant Joan (MA-3232). Al final d'aquesta carretera arribarem a una rotonda devora Sant Joan.

Opcionalment, en aquest punt podem pujar a l'ermita de Nostra Senyora de la Consolació, situada a 3 km del poble. Per a fer-ho, a la rotonda agafam la tercera sortida, en direcció Sant Joan, i, en arribar al poble, voltam al primer carrer a la dreta i seguint les indicacions. Per seguir la ruta, a la rotonda abans esmentada, agafam la segona sortida, en direcció Montuïri per la MA-3230. En arribar a Montuïri voltam al primer carrer a l'esquerra, i seguim fins a una rotonda, on agafam la sortida del Vial de Servei, que ens durà (fent un poc de volta) a una altra rotonda un poc més grossa.

Dins aquesta agafam la segona sortida, en direcció Randa. A 500 metres hem de voltar a la dreta, en direcció Randa, i seguir per la MA-5017. Dins el poble, al primer encreuament que trobam, voltam a l'esquerra i pujam en direcció Cura (4 km), on es pot visitar el monestir i l'església. Tornam a baixar cap a Randa i travessam el poble en direcció Algaida.

A 500 metres de la sortida del poble, hem d'agafar un desviament a la dreta per un caminal estret i en baixada, i al final d'aquest voltam a la dreta en direcció Algaida per la carretera principal (MA-5010). Final de la ruta.Algaida- Castellitx- Randa- Montuïri- Porreres- Vilafranca- Es Calderers- Sant Joan- Algaida. (55km aprox.)

Sortim d'Algaida en direcció Llucmajor (MA-5010), després de 3 km giram a l'esquerra pel Camí de Castellitx, seguim i a l'encreuament giram a l'esquerra i continuam recte fins a Castellitx. Una vegada a Castellitx, tornam enrere, seguim tot el camí recte fins arribar a la carretera Algaida- Llucmajor, i giram a l'esquerra al primer camí que ens trobam, amb una forta pujada.

Al final d'aquest giram a l'esquerra i seguim en direcció a Randa. Travessam el poble en direcció Montuïri (MA-5017) i seguim recte. Recorreguts 5'5 km, a un encreuament s'ha de girar a la dreta per agafar el Camí Vell de Porreres. En arribar a la rotonda, agafam la segona sortida, i seguim recte cap a Porreres (MA-5030). Dins el poble, anam tot recte fins l'església i giram a l'esquerra en direcció Vilafranca. Sortim de Porreres cap a Vilafranca, en un recorregut d'uns 5 km (MA-5101).

En arribar a la rotonda, agafam la tercera sortida en direcció Vilafranca i, abans de pujar el pont que travessa l'autovia, agafam el desviament a l'esquerra per la Via de Servei, en paral·lel a l'autovia, i seguim. A la rotonda, agafam la primera sortida, en direcció Vilafranca/Es Calderers. A 250 metres giram a l'esquerra cap a Es Calderers, i seguim recte fins al final del camí (visita opcional). En arribar a l'encreuament, giram a la dreta en direcció a Sant Joan (MA-3222) i, ja en el poble, seguim recte pel primer encreuament i giram a l'esquerra al segon. Sortim de Sant Joan i, a la rotonda, agafam la segona sortida, en direcció Algaida (PM-323).

Seguim recte a l'encreuament amb la carretera de Lloret (MA-3231), i al següent encreuament giram a la dreta en direcció Palma/Pina/Sencelles (MA-3200). Seguim recte, i després de 4 km agafam el desviament a l'esquerra, en direcció Algaida (MA-3130). Final de la ruta.